Изпълнителният директор на Смарт Енерджи Трейд ЕАД Тодор Георгиев и Министъра на енергетиката Роен Христов посетиха  високотехнологичния завод за соларни панели в Турция на компанията “Смарт солар текнолоджис”. В разговор с изпълнителния директор на компанията “Смарт солар текнолоджис” Халил Демирдаг Христов представи възможностите и предимствата на страната ни за инвестиции в сферата на производството на зелена енергия.

Снимка: Министерство на енергетиката

Служебният министър на енергетиката Росен Христов представи в Турция предимствата на България за инвестиции в производството на зелена енергия, съобщиха от енергийното ведомство. Той посети високотехнологичен завод за соларни панели в Турция на компанията “Смарт солар текнолоджис” (Smart solar technologies), която се занимава и с проектиране и строителство на соларни паркове. Христов разгледа производствения процес, който ангажира над 800 човека и е фокусиран до най-малкия детайл.

В разговор с изпълнителния директор на компанията Халил Демирдаг Христов представи възможностите и предимствата на страната ни за инвестиции в сферата на производството на зелена енергия. По думите му то е сред приоритетите на сегашното ръководство на Министерството на енергетиката.

“В България имаме нужда точно от такива високотехнологични производства, които акцентират на качеството. Имаме условия и за изграждане на соларни паркове, които със съвременните технологии могат да бъдат изключително ефективни”, каза Росен Христов.
При обиколката в завода ни в Турция министърът на енергетиката Росен Христов имаше възможността лично да тества издръжливостта на челното стъкло със симулация на удар от градушка.
Видеото може да видите тук: https://fb.watch/h84qxpdcIn/
Снимка: Министерство на енергетиката

Изпълнителният директор на Смарт Енерджи Трейд ЕАД Тодор Георгиев и Министъра на енергетиката Роен Христов посетиха  високотехнологичния завод за соларни панели в Турция на компанията "Смарт солар текнолоджис". В разговор с изпълнителния директор на компанията "Смарт солар текнолоджис" Халил Демирдаг Христов представи възможностите и предимствата на страната ни за инвестиции в сферата на производството на зелена енергия.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest